Știi ce poți?

Oboseală, gânduri, idei și fraze neterminate sau interminabile. E vorba de reflexia ta posomorâtă care te acuză  din priviri de câte  ori te uiți la tine în oglindă. Nu e vorba  că nu ești mulțumit de cum decurg zilele  tale... de cum decurge viața  ta. Tu chiar ești  mulțumit de asta. Tocmai despre asta e vorba...
Oricât de ciudat ar suna, rutina e ucigătoare.
Zilele noastre se diferențiază doar prin nume... prin dată... Avem aceleași clipe și aceleași obiceiuri. Purtăm aceleași povești, care ar putea impresiona sau motiva oameni, dar pe care alegem sa le păstrăm în suflet și să lasam praful să se așeze pe ele...să le îngroape, în definitiv. Purtăm aceleași visuri care ne ard interiorul inimii cu focul dorului de a le vedea împlinite, însă nu facem nimic pentru asta. Spunem că fără visuri suntem morți, dar cum e să fie înseși visurile moarte?
Am putea trăi viața pe care ne-o dorim, pe care o visăm. Am putea sa luăm inițiativă, să ieșim din această rutină numită zonă de confort și să spunem: "Azi, ca și în restul zilelor care vor mai urma, voi lupta pentru ce îmi cere inima!"
Sau poți să rămâi unde ești și să tânjești după fericirea altora.
Nu te gândi: "viața e nedreaptă cu mine". Nedrept ești tu care te împiedici să lupți pentru ce știi că ți se cuvine. Mi-a rămas întipărit în minte citatul unei cărți care spunea  să nu ne mulțumim cu mai puțin  decât merităm. Și am putea alege asta în loc să privim spre alții și să ne plângem că nu o ducem la fel de bine ca ei.  Alți oameni sunt mai fericiți decât tine. Poate ai auzit de multe ori că secretul lor e că sunt mulțumiți cu ce au. Ei bine, ei sunt mulțumiți pentru că au terminat să lupte pentru ce au. Sunt mulțumiți pentru că  știu că au depus tot efortul pentru ce știau că li se cuvine. Și, poate, acum se îndreaptă spre noi ținte, dar au încrederea că vor reuși pentru că ei deja știu de ce sunt în stare.
Poți lupta, poți încerca să îți dai seama ce te oprește să fii la fel de fericit sau poți rămâne veșnic în bula ta, amărându-ți propriul suflet cu reușitele lor a căror gust nu te încumeți să îl simți.
Tu de ce ești în stare?


N-an-mar

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recapitulare

Autograf anonim

Eu cred ca iubirea...