Ce gandesc sau ce simt?

Candva as fi crezut ca e mai bine sa fac ceea ce gandesc, decat ceea ce simt. Si, probabil, acesta a fost cel mai gresit mod de gandire pe care l-am adoptat vreodata.
Suntem pusi in fata unor diferite situatii, care ne impun alegerea unei decizii. Poate luam decizia corecta sau, poate, din pripa, calcam gresit. Luam decizii pripite, facem o multime de greseli si ne avantam in povesti care ne vor rani. Si e okay. Chiar e okay!
Oricat ar incerca cei din jur (cei care au invatat deja din greseli) sa ne indrume spre alegerile corecte, asta nu se va intampla datorita lor. Daca o vom lua pe drumul gresit sau corect, totul ni se va datora noua insine. Pentru ca niciodata nu vom invata din alte greseli, decat ale noastre. Exista un motiv pentru care aceasta vorba este atat de cunoscuta. In spatele acestui motiv exista oameni, care au incercat din rasputeri sa asculte sfaturi si sa le aplice. In spatele acestui motiv se afla oameni care au dat gres, care au fost raniti, dezamagiti, oameni care au dat nas in nas cu viata si au ales sa isi asume toate acestea fara sa regrete ca nu au facut ce gandesc. Daca te uiti in spatele acestui motiv, vei intalni oameni care sunt mandri ca au facut ce le-a spus inima, care se mandresc cu greselile, cu esecurile si asta tocmai pentru ca sunt ale lor.  Toate acestea fac parte din viata noastra, deci, fac parte din noi. Daca te indoiesti de asta, te indoiesti de tine insuti.
Singura data cand mintea si inima vor fi de acord, va fi atunci cand iubesti pe bune. In rest, vor fi contradictorii. Si nu trebuie sa pierzi zile intregi intrebandu-te care din ele are dreptate.
O singura vorba imi rasuna acum in minte: "Mai bine regreti ceva ce ai facut decat ceva ce nu ai facut". Si cred asta cu tarie, pentru ca mintea te inghesuie cu mai multe ganduri, insa inima le tine la un loc pe cele mai importante dintre ele. Ceva ce gandesti nu are un impact atat de puternic ca sentimentele. Gandurile dispar, sentimentele... cu greu. E mai bine sa traiti esecuri decat regrete.
Daca faci ceea ce gandesti, esti rational, dar, daca faci ce simti, esti om!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Autograf anonim

Eu cred ca iubirea...

Recapitulare