Provocare

Tine-ți gura! E o provocare.
Chiar dacă sufletul urla în tine, chiar dacă nu poți auzi liniștea de jur din pricina lui, taci! Tot ce vei spune va fi întors împotriva ta și e de ajuns sa fii criticat pentru deciziile tale.
Faptul ca păstrezi tăcerea te face sa devii slab, din punctul lor de vedere, dar dacă ai începe sa iti golești inima, vei declanșa un conflict. Nu le oferi aceasta satisfacție. Nu le da sansa de a te învinui pentru aceasta izbucnire.
Pastreaza-ti gandurile pentru cei cărora chiar le pasa sau tine-le pentru tine, ei oricum s-ar putea sa-ti fie mai dușmani decât cei pe care îi consideri a-ți fi.
Nu-ti înșira sentimentele în momentele de cumpana. Te va face sa pari neajutorat - încă un motiv de critica, de descurajare.
Tine minte! Viața e un concurs de note.  Chiar dacă nu le ceri, ei ți le vor da. Nu se știe în ce măsură le vei lua în considerare, dar e mai bine sa păstrezi distanta, sa te ascunzi printre spectatori și sa nu dai voie "juriului" sa te remarce... Fa-te mic în ochii lor și mare în sufletul tău.  E mai bine sa fii împlinit ca fiind tu însuți decât ce vor ei... Și,  cel mai important, tine-ti  gura!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Autograf anonim

Eu cred ca iubirea...

Recapitulare